اسباب بازی مهم ترین عنصر دنیای کودکان است و خرید اسباب بازی مناسب از مهم ترین وظایف والدین است. کودکان با اسباب بازی زندگی می کنند، از آنها می آموزند و حتی با آنها دوست می شوند. بچه ها می توانند ساعت ها با اسباب بازی سرگرم شوند. آنها با این وسایل می توانند موضوعاتی را تجربه کنند که در واقعیت شاید سال ها طول بکشد تا به آن تجربه ها برسند. همین ها کافی است تا اهمیت اسباب بازی برای کودکان را درک کنید. بسیاری از والدین اسباب بازی را وسیله ای لوکس و تجملی به حساب می آورند، اما ارزش پولی یک اسباب بازی لزوما با ارزش حقیقی آن برای تربیت و آموزش کودک، یکی نیست. اسباب بازی به همان اندازه که می تواند مفید و موثر باشد ممکن است مضر و مخرب هم باشد.این شما هستید که یکی از این دو تاثیر را برای فرزندتان انتخاب می کنید. شاید شما هم ازجمله والدینی باشید که می خواهید بدانید چه معیارهایی برای خرید یک اسباب بازی مناسب برای کودکتان وجود دارد یا به عبارت دیگر، وسیله ای که کودک تان بیشتر اوقاتش را با آن پر می کند تا چه حد برای او مفید خواهد بود. در این مطلب به شما می گوییم برای خرید یک اسباب بازی ایمن به چه نکاتی باید بیشتر توجه کنید. ما نیز در انتخاب اسباب بازی جهت فروش آنها در سایت اختاپوس، حتما این نکات را لحاظ خواهیم کرد.
. 1هشدارها ها را بخوانید
برچسب های اخطار اطلاعات مهمی در مورد چگونگی استفاده از اسباب بازی و اینکه این اسباب بازی برای چه سنی مناسب است، دراختیار شما قرار میدهند. برای مثال اگر موقع خرید لگو متوجه شدید که روی بسته بندی نوشته شده «به دلیل وجود قطعات کوچک برای کودکان زیر ۳۶ ماه مناسب نیست» باید به هشدار عمل کنید. یادتان باشد اسباب بازی های پشمی و پارچه ای باید قابل شست وشو باشندبه کودک خود بیاموزید چگونه از اسباب بازی به شکل صحیح استفاده کند.
۲. از خفگی پیشگیری کنید
اطمینان حاصل کنید تمام لوازم و قسمتهای اسباب بازی کودک بزرگتر از او است که فرزند شما نتواند آن را به دهان ببرد و ببلعد. خفگی هنگام بازی با اسباب بازی از رایج ترین خطرات برای کودکان در جهان محسوب می شود، بنابراین باید از خریداری اسباب بازی های کوچک یا چند تکه خودداری کرد، زیرا ممکن است کودک هنگام بازی با آنها، ناخواسته تکه ای را در دهان فرو کند و این کار باعث خفگی او شود. در هنگام خرید عروسک دخترانه هم در نظر داشته باشید اگر دختر شما کم سن است، قطعات ریز به آن وصل نباشد که بخواهد آن را در دهانش کند.
3. اسباب بازی های خوش ساخت بخرید
اطمینان حاصل کنید که تمام قطعات، درزها و شکاف ها نرم هستند و قسمت تیز و برنده ندارند. هر روبان یا رشته ای که ممکن است باعث خفگی شود از اسباب بازی جدا کنید. حواستان به اسباب بازی هایی که گلوله های کوچک دارد، باشد چون ممکن است باعث خفگی شود.
.4 به مواد موجود در اسباب بازی توجه کنید
اسباب بازی های پلاستیکی محکم بخرید. اسباب بازی هایی که با پلاستیک نازک تهیه میشوند به راحتی می شکنند. بسیاری از نگرانی های والدین و مسئولان درمورد اسباب بازیها و بطریهای نوزاد، بیسفنول A است که ترکیب شیمیایی مورد استفاده در تولید بسیاری از اقلام پلاستیکی است. بحث بر سر این است که ایا این ماده اثراتی بر رشد کودکان دارد یا خیر؟
.5اسباب بازی های پرتاب شونده
از خرید اسباب بازی هایی که اشیا به هوا پرتاب می کنند، اجتناب کنید، این قبیل اسباب بازی ها به راحتی می توانند جراحت های چشم را ایجاد کنند. کلا پرتاب اشیا توسط کودک موضوعی است که باید همیشه مراقب آن باشید.
6.مجموعه های حاوی مواد شیمیایی
از مجموعه های حاوی مواد شیمیایی برای کودکان زیر ۱۲ سال استفاده نکنید. این مواد شیمیایی ممکن است ایجاد احتراق کنند و حاوی مواد شیمیایی خطرناک باشند. مطمئن شوید کودکتان میداند چطور به صورت ایمن از این وسایل استفاده کند.
7. ایمنی کودک در اولویت است
امروزه استاندارد اسباب بازی های کودکان توجه تمام کشورها را به خود مشغول کرده است. این استانداردها دائما به روز می شوند و آزمایشها و تستهای زیادی روی انها انجام میشود، بنابراین بسیار مهم است که به خاطر داشته باشید ایمنی در اولویت قرار دارشه چون هر سال هزاران کودک با همین اسباب بازی هایی که وسیله سرگرمی هستند، مجروح می شوند.
در دهه ۹۰، ۵۷ کودک بر اثر بلعیدن اسباب بازی از دنیا رفتند، به همین دلیل کمیسیون ایمنی محصول مصرف کننده (CPSC) مقررات سنگینی برای ایمنی اندازه اسباب بازی ها به منظور بازی بچه ها به خصوص بچه های زیر ۳ سال در نظر گرفته است. با این حال بسیاری از اسباب بازیها را می توان در بازار پیدا کرد که برچسب احتیاط در مورد بلعیده شدن اسباب بازی را ندارند. در این میان توپ های کوچک ۶۹ مورد مرگ بر اثر خفگی را در دهه ۹۰ رقم زده است، بنابراین قطر این توپ ها برای کودکان زیر ۳ سال نباید کوچکتر از ۴/۵ سانتی متر باشد.